A HUNGAST CSOPORT tevékenységi köre elsősorban az intézményi, valamint munkahelyi vendéglátás, étkeztetés. A munkahelyi vendéglátás területén tevékenységi körünk kiterjed rendezvények magas szintű kiszolgálására is.
Elsődleges célunk, hogy fogyasztóink legnagyobb megelégedésére ételeinket kiváló minőségben, ellenőrzött – lehetőség szerint magyar - alapanyagokból állítsuk elő, megfelelő mennyiségben, elérhető áron. Étlapjaink, receptúráink összeállításánál a jogszabályi előírásokon és egyéb követelményeken túl a hagyományok őrzését is célul tűztük ki. Fontos szempont még, hogy a fogyasztók számára megfelelő ízű és tápanyag összetételű ételeket készítsünk, szem előtt tartva az egészséges táplálkozásra való nevelést.
Nagy tapasztalattal rendelkezünk önkormányzati intézmények vendéglátása területén (gyermek és ifjúsági, valamint szociális étkeztetés). Ételeinket főzőkonyháinkon folyamatosan továbbképzett dietetikusok, szakácsok, élelmezésvezetők felügyelete mellett készítjük, majd főként kiszállítással juttatjuk el fogyasztóinkhoz a partnereink és az általunk üzemeltetett tálalókonyhákon keresztül.
A munkafolyamatok működtetése és a kapcsolódó beszerzések során betartjuk az etikus magatartás magas szintű követelményeit, fokozott figyelmet fordítunk az élelmiszerbiztonsági szempontokra, az energiateljesítmény növelésére, a környezet védelmére, a szennyezés megelőzésére, a fenntartható fejlődés megvalósításának támogatására és munkatársaink biztonságára, egészségére. Élelmiszer-biztonsági kultúránk előmozdítja az élelmiszerbiztonságot azáltal, hogy növeli a tudatosságot és javítja dolgozóink magatartását. Betartjuk az az etikus üzleti viselkedés szabályait, beszállítóinkat tájékoztatjuk, segítjük, felülvizsgáljuk, hogy a minőségi és az élelmiszer-biztonsági követelményeknek megfelelő alaplapanyagok és a működéshez szükséges egyéb anyagok (csomagolóanyag, fogyóeszköz, berendezés) mindenkor rendelkezésre álljon. Céljaink eléréséhez a vezetés minden szükséges információt és erőforrást biztosít. Működési területünkön nyomon követjük a korszerű, innovatív megoldásokat és ahol indokolt alkalmazzuk ezeket. Nyitottak vagyunk a munkatársak javaslatainak, ötleteinek megismerésére és alkalmazására. Emellett dolgozóink higiénikus, minőség- és környezettudatos munkavégzését képzésekkel, oktatásokkal támogatjuk, elvárjuk, hogy azokon folyamatosan és aktívan részt vegyenek.
Hisszük, hogy gondolkodásunkban és gyakorlatunkban elsődlegességet élvező fenti szempontok növelik a bizalmat társaságunk iránt, és alapját képezik jövőbeni fejlődésünknek.
Küldetésünknek megfelelő, legfőbb célunk az, hogy javítsunk fogyasztóink életminőségén, valamint, hogy hozzájáruljunk a gazdasági, társadalmi és környezeti fejlődéshez a Hungast Csoport tevékenységi területein. Céljaink elérése érdekében döntöttünk az IFS FOOD 7; MSZ EN ISO 22000:2018, az MSZ EN ISO 9001:2015, az MSZ EN ISO 14001:2015, az MSZ ISO 45001:2018 és az MSZ EN ISO 50001:2019 szabványok szerinti integrált irányítási rendszer bevezetése, alkalmazása és folyamatos fejlesztése mellett.